arrow

Ik wil offertes voor vertalingen vergelijken

 
*1. Wat heeft u nodig?
(Vat uw aanvraag samen. Deze tekst wordt per e-mail naar de leveranciers gestuurd.)
*2. Wat is de brontaal (taal van waaruit vertaald moet worden)?
(Gelieve nader te omschrijven)
*3. Wat is de doeltaal (taal waarnaar vertaald moet worden)?
(Gelieve nader te omschrijven)
*4. Welke teksten wilt u laten vertalen?
 
(Gelieve één of meerdere keuzemogelijkheden te selecteren)
  5. Hoe groot is de vertaling?
(Omschrijf het aantal pagina's of woorden. U kan eventueel ook onderaan deze vragenlijst een bijlage toevoegen)
  6. Moet de vertaler een bepaalde terminologie of vakjargon kennen?
(Omschrijf indien nodig: medisch, technisch, juridisch, enz.)
Velden aangeduid met een sterretje (*) zijn verplicht in te vullen.

Gelieve nog even uw gegevens in te vullen en u bent klaar!


Wij hechten veel waarde aan uw privacy. Overeenkomstig de wet van 8/12/1992 ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid.

Je vertaalt een tekst niet zomaar. Als je een goede vertaling nodig hebt laat je de vertaling beter over aan een professional. Een professioneel vertaalbureau kan jouw onderneming helpen bij het maken van verschillende commerciële vertalingen. Het vertalen van een menu voor buitenlandse klanten, of het vertalen van een infobrochure voor toeristen. Wat je ook nodig hebt, wij helpen jou bij het vinden van de beste tolken. Vul onze vragenlijst in en ontvang tot drie verschillende offertes. Zo maakt u rustig een goede keuze.

Naargelang de aard van de tekst waarvan je een vertaling nodig hebt, kies je best voor de ene of de andere vertaler. In elk geval doe je er goed aan duidelijk te maken wat voor vertaling je juist zoekt. Er bestaan namelijk verschillende soorten vertalingen. En naargelang de aard en het doel van de tekst kies je dan ook best voor de ene of de andere vertaler:

  • Commerciële vertalingen: Voor het opstellen van persteksten, reclamefolders, contracten, huurovereenkomsten, verkoopsovereenkomsten of bedrijfsbrochures moet je bij een commerciële vertaler zijn. Deze vertaler zorgt dat jouw tekst zijn helderheid niet verliest bij de vertaling zodat hij nog altijd leesbaar is na de vertaling.
  • Economische vertalingen: Voor bankdocumenten, jaarrekeningen of financiële verslagen te vertalen heeft de vertaler dan weer een andere kennis nodig. Het kennen van verschillende specifieke termen is belangrijk. Een financieel verslag moet duidelijk en correct vertaald worden.
  • Technische vertalingen: Voor handleidingen, documentatie, cursusmateriaal, lastenboeken, user-interfaces en gebruiksaanwijzingen is er dan weer een andere talenkennis nodig. De vertaler zal dan een aantal termen moeten kennen en moet er zeker van zijn dat zijn vertaling even helder is in het Frans, Engels, Duits of Spaans als in het Nederlands.
  • Beëdigde vertalingen / Legalisaties: voor de vertaling verzoekschriften, klachten, vonnissen, contracten, verkoopsvoorwaarden, huurovereenkomsten,... heb je een beëdigd vertaler nodig. Dat is een vertaler die erkend is door het gerecht. Zeer belangrijk dat je een goede keuze maakt.

Er is dus een ruim aanbod aan vertalers. Je doet er goed aan ze te vergelijken. Laat ons weten wat je nodig hebt, wij brengen je in contact met verschillende vertalers en jij kiest rustig wie jou de beste service biedt.