arrow

Ik wil offertes voor speciaal drukwerk vergelijken

 
*1. Wat heeft u nodig?
(Vat uw aanvraag samen. Deze tekst wordt per e-mail naar de leveranciers gestuurd.)
*2. Wat wilt u laten drukken?
 
(Gelieve één keuzemogelijkheid te selecteren)
*3. Op welk materiaal moet er gedrukt worden?
 
(Gelieve één keuzemogelijkheid te selecteren)
*4. Hoeveel exemplaren (in totaal of per versie) wenst u te laten drukken?
(Omschrijf de oplage, eventueel per verschillende versie)
  5. Wat zijn ongeveer de afmetingen van het te bedrukken materiaal?
(Omschrijf het formaat of geef de afmetingen in mm)
  6. In hoeveel kleuren zal er gedrukt worden?
(Omschrijf: zwart/wit druk of 1, 2, 3, 4 (quadri), 5, 6 kleurendruk)
  7. Zal u het materiaal zelf aanleveren of wenst u ook een voorstel voor het grafisch werk?
(Omschrijf het formaat van uw bestanden of de gewenste grafische opmaak)
Velden aangeduid met een sterretje (*) zijn verplicht in te vullen.

Gelieve nog even uw gegevens in te vullen en u bent klaar!


Wij hechten veel waarde aan uw privacy. Overeenkomstig de wet van 8/12/1992 ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid.

Offertes voor drukwerk op textiel, plastiek, glas, karton of metaal

U bent op zoek naar een drukkerij voor het bedrukken van plastiek, stof, karton, metaal of glas? Wij helpen u graag verder. Zeg ons hieronder wat u zoekt en wij verbinden u door met erkende leveranciers. U hoeft slechts éénmaal uit te leggen wat u zoekt en zij maken u snel een offerte op maat. U vergelijkt rustig de aanbiedingen en maakt uw keuze. Deze dienst is volledig gratis en vrijblijvend.

Zeefdruk (of screen) is een veelgebruikt procédé voor het drukken op plastiek in klein of groot formaat, zwaar karton of stof. Ze laat op verschillende materialen kleurendruk toe, maar voor elke kleur moet de machine opnieuw doorlopen worden. Zeefdruk is ideaal voor het drukken van stickers, panelen voor buiten, grootschalige displays, promotionele artikelen, vlaggen en wobblers. Zeefdruk laat toe om lichtere kleuren op donkere vlakken te drukken.

Kleuren kunnen op 2 verschillende manieren weergegeven worden: 

In quadrichromie, dit betekent een combinatie van percentages van de 4 basiskleuren cyaan (blauw), magenta (rood), geel en zwart.

Cyaan + Magenta = Alle variaties van blauw + purper
Cyaan + Geel = Alle variaties van groen
Magenta + Geel = Alle variaties van rood + oranje
Magenta + Cyaan + Geel = Alle variaties van bruin

In Pantone kleuren (PMS, Pantone Matching System). Dit is een internationaal referentiesysteem omtrent de samenstelling van de directe kleuren van de drukinkten. Deze kleuren zijn opgenomen in een gamma van kleuren die als referentie dient in de grafische sector.

Indien uw logo in kleur is, contacteer dan de grafisch designer die uw logo ontworpen heeft, en vraag hem naar de referenties PMS en quadrichromie. Bewaar ze zorgvuldig om zo een uniformiteit voor de kleuren van uw logo te verkrijgen op alle drukwerk. De meest simpele manier om te drukken is de monochromie (1 kleur op witte achtergrond). Heel vaak wordt zwart in monochromie gebruikt (zwart-wit). Dit betekent dus dat het gebruik van zwart-wit, uiteindelijk het drukken in één kleur inhoudt. Maar drukken in 1 kleur kan natuurlijk ook in een andere kleur dan zwart.

Voor simpele illustraties, zoals tweekleurige logo's, is een druk in bichromie (2 kleuren) noodzakelijk. Voorbeelden zijn: blauw en rode tekst op witte achtergrond, groen logo op gele achtergrond. Er kan eveneens een derde kleur toegevoegd worden om zo tot een trichromie (3 kleuren) te komen. Vanaf het moment dat kleurenfoto's moeten weergegeven worden, is een druk in quadrichromie nodig. Bovendien kunnen daar nog extra kleuren aan toegevoegd worden, wat natuurlijk de prijs naar boven drijft.

Eventueel kan het toevoegen van een extra PMS kleur toelaten om de exacte kleur van uw logo weer te geven en terzelfdertijd de kleuren van de beelden in quadrochromie te perfectioneren. Het gebruik van quadrichromie en een extra kleur is het meest voorkomend.


Tips voor bedrukken van metaal, textiel, hout, glas

 • Verwittig de drukker op tijd van een eventuele nood aan lak, zodat geen keuzes gemaakt worden, die het lakken naderhand niet meer mogelijk maken.
 • Het is altijd interessant om de detail van de prijs te bekijken. Het kan immers voorkomen dat flashage en fotogravure ergens anders goedkoper zijn. Het is niettemin altijd handig als een en dezelfde leverancier het volledige werk voor zijn rekening neemt.
 • De deadline die u aan een drukker oplegt zal onvermijdelijk gevolgen hebben op de prijs. Het is evident dat aanvragen op het laatste moment een extra kost met zich meebrengen. Omgekeerd geldt ook, dat drukkers die hun machinepark nog vrij hebben, bereid zullen zijn om een betere prijs voor te stellen.

Lexicon voor drukwerk van textiel, karton, hout, metaal of glas

 • Afwerking: Laatste handelingen die, door het vouwen, versnijden etc, de definitieve vorm geven aan het drukwerk.
 • Bichromie: wordt gebruikt bij de reproductie van een beeld waarbij 2 kleuren worden gebruikt.
 • CMYK: Letters die op het scherm verschijnen en die staan voor de 4 kleuren Cyaan, Magenta, Geel (Y voor "yellow" in het engels) en zwart (K voor "blacK" in het engels).
 • Drukcyclus: cyclus die start bij de fotogravure en eindigt bij de afwerking.
 • Kraft: Woord met duitse origine, dat staat voor "kracht". Zeer stevig inpakpapier , gemaakt uit een chemisch stof op basis van sulfaat of natrium
 • Fotogravure: Geheel van fotomechanische technieken die de realisatie van de te drukken elementen tot stand brengen: films, clichés of cilinders
 • Perforatie: Het maken van grote of minder grote gaatjes met behulp van naalden. Dit laat toe om het papier voor te snijden om het gemakkelijker los te maken.
 • Recto: één kant van een blad, namelijk het eerste blad dat bedrukt wordt, of ook de rechterkant van een boek. Antoniem: verso.
 • Reliëfdruk: Drukprocédé die toelaat motieven in relief te drukken
 • Serigrafie: drukprocédé die een zijden scherm gebruikt et toelaat om te drukken op verschillende dragers.
 • Zetplaat: in metaal of rubber, gesneden of behandeld om als drager op te treden voor drukwerk.