Sociaal secretariaat

Slim ondernemen? Samen met uw sociaal secretariaat

Wie onderneemt, wil zich focussen op zijn zaak. Helaas krijgt u heel wat bijzaken te verwerken, zoals loonadministratie. Een sociaal secretariaat neemt deze last over en zorgt voor:
 • Minder administratie
 • Advies en begeleiding
 • Correcte en stipte betaling van de lonen
Meer weten? Vul het formulier in en ontvang gratis offertes!


Offertes aanvragen

Ik zoek een sociaal secretariaat voor mijn bedrijf

 
* 1. Hoeveel medewerkers (inclusief uzelf) telt uw bedrijf?
 
 
* 2. In welke sector bent u actief?
 
Bijkomende informatie
 
(Geef hier bijkomende info die de leveranciers zullen helpen om gerichte offertes te maken)

Gelieve nog even uw gegevens in te vullen en u bent klaar!

 
 

Velden aangeduid met een sterretje (*) zijn verplicht in te vullen.
Wij hechten veel waarde aan uw privacy. Overeenkomstig de wet van 8/12/1992 ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid.

Hoe werkt het?

1. Vul deze korte vragenlijst in en omschrijf wat je zoekt.
2. Wij contacteren de beste leveranciers.
3. Je ontvangt gratis offertes op maat. Je vergelijkt en kiest vrijblijvend.


Zoekt u een partner voor uw loonberekening of om uw HR-taken op te volgen? Vul hier uw informatieaanvraag in en ontvang een vrijblijvend voorstel.

Loonberekening, sociale documenten en fiscale aangiften vragen heel wat tijd en opzoekwerk. een erkend sociaal secretariaat beheerst deze materie door en door, zodat u zich op uw basisactiviteit kunt concentreren.

Werkt u al samen met een sociaal secretariaat? Ontdek de vele facetten van het engagement van Partena HR en vergelijk ze met wat uw huidige partner biedt.

Naast loonberekening, biedt Partena u ook vele HR-beheerstools, professioneel advies van juridische experten, tijdelijke of permanente HR-outsourcing en heel wat publicaties en opleidingen.

Vul de vragenlijst hieronder in om er meer over te weten.

 • Gezinsbijslag of kinderbijslag: Iedereen met kinderen krijgt daarvoor een toeslag.
 • Arbeidstijden: In theorie werkt een werknemer 38u per week in België. Wie minder werkt, werkt deeltijds, wie meer werkt presteert overuren. Zowel deeltijds werken als overuren presteren kan gevolgen hebben voor de sociale zekerheidsrechten van uw werknemers. Laat het bijhouden van deze overuren over aan een sociaal secretariaat.
 • Tijdskrediet: deze term wordt in de privésector gebruikt voor loopbaanonderbreking. In bepaalde situaties hebben uw werknemers recht op specifieke vormen van loopbaanonderbreking. Gaat één van uw werknemers gebruik maken van tijdskrediet? Contacteer dan een sociaal secretariaat en maak gebruik van hun expertise.
 • Verlof en vakantie: Hoeveel dagen vakantie mogen uw werknemers nog nemen? Niet altijd makkeljik om dit accuraat bij te houden. Met de hulp van een sociaal secretariaat is dit allemaal een pak makkelijker.
 • Bedrijfsvoorheffing: elke werknemer in België betaalt een voorschot op zijn inkomstenbelastingen, de bedrijfsvoorheffing, deze wordt geheven op het bruto-inkomen.
 • Betaald educatief verlof: elke werknemer die een vorming, bijscholing of avondcursus wil volgen mag een aantal uren afwezig blijven van zijn werk met behoud van zijn loon.
 • C4: Een administratief document waarmee de werknemer weer onder het statuut van werkzoekende valt. Hiermee kan de werknemer recht krijgen op een werkloosheidsvergoeding.
 • Enkel vakantiegeld: het inkomen dat een werknemer krijgt als hij betaald verlof neemt. Het enkel vakantiegeld wordt berekend op basis van het inkomen van het vorige werkjaar en wordt gestort op de dag dat je normaal je loon krijgt. Het loon van bedienden loopt gewoon door tijdens hun vakantieperiode
 • Dubbel vakantiegeld: Deze bonus krijgt een werknemer bovenop het enkel vakantiegeld.
 • Vertrek-vakantiegeld: Wie stopt met werken of verandert van werkgever krijgt het vakantiegeld van de vorige werkgever gestort. De nieuwe werkgever zal dit dan afhouden van het volgende loon en terugstorten in de normale periode.
 • DIMONA: Déclaration Immédiate / Onmiddellijke Aangifte: een elektronische dienst voor de aangifte van tewerkstelling. Elke werkgever is verplicht iedere aanwerving en iedere uitdiensttreding van een werknemer te melden aan de RSZ via deze dienst.
 • USS: De unie van Erkende Sociale Secretariaten. Hierin zijn alle erkende sociale secretariaten in gegroepeerd. Een Sociaal Secretariaat moet erkend zijn door de Federale Overheidsdienst voor Sociale Zekerheid (FOS).
 • RSZ: Rijksdienst voor Sociale Zekerheid

Stop met het instuderen van complexe termen en al die nieuwe regelgevingen en laat uw personeelsadministratie over aan een sociaal secretariaat.

Geniet van een feilloze loonadministratie