Ongediertebestrijding

Beste bezoeker, de opgevraagde rubriek is momenteel niet beschikbaar. Onze excuses hiervoor. Maar u kan steeds offertes aanvragen in andere rubrieken, zoals bv. in deze hieronder:

 
 
Offertes gratis en vrijblijvend
De beste leveranciers
Contact leveranciers binnen 48u

Echte getuigenissen van gebruikers

Zij vonden de beste offertes via Bobex...

Bijkomende informatie

Over deze categorie...

Het zoemt, het steekt, het bijt, het kruipt, het krioelt... Vooral in de zomer ondervindt u overlast van ongedierte. Deze ongewenste bewoners kunnen schadelijk zijn voor de woning. Daarnaast kunnen ze ook uw gezondheid schaden aangezien ze heel wat ziektes kunnen overbrengen. Het is niet altijd gemakkelijk om het soort plaag vast te stellen. Alsook om zelf deze plaag te bestrijden. Zelf ongedierte chemisch gaan bestrijden is niet altijd verstandig.

Offerteaanvraag voor ongediertebestrijding

Het is zeker vervelend als u in of rond uw woning last heeft van ongedierte. Ongedierte is niet enkel hinderlijk en irriterend. Niemand laat graag aan de buitenwereld zien dat ongedierte op kantoor, in zijn woning of zaak een probleem vormt. Het is onhygiënisch en schadelijk voor uw imago en activiteiten. Discretie is daarom erg belangrijk.

Er zijn veel voorkomende soorten ongedierte:

 • Insecten, zoals vlooien, teken, kakkerlakken, termieten, mieren, enzovoort.
 • Houtaantasters: houtwormen, boktor, schimmels en zwammen.
 • Knaagdieren, zoals ratten en muizen.
 • Vogels, zoals duiven.
 • Andere zoals spinnen, pissebedden, enzovoort.

U kunt ongedierte laten bestrijden dat al aanwezig is of preventief laten behandelen. Wanneer u langdurig last heeft van ongedierte is het aan te raden om deze te laten verwijderen. Hierbij is het niet verstandig om meteen naar de grove middelen te grijpen. Chemische bestrijdingsmiddelen zijn giftig en doden vaak genoeg ook andere dieren. Bovendien kunnen ze ook uw eigen gezondheid schaden. Daarnaast heeft het weer ook invloed op de werking van chemische bestrijdingsmiddelen. Een regenbui kan het middel laten wegspoelen, waardoor er vervuiling van de bodem en het grondwater kan ontstaan.

Om ongedierte te bestrijden doet u best beroep op een professioneel bedrijf gespecialiseerd in ongediertebestrijding. Zij kunnen de aard van de plaag vaststellen en met respect voor omgeving en milieu het ongedierte verwijderen. Vul hierboven uw aanvraag in, geef ons mee wat precies uw ongemakken zijn en wij zorgen dat u snel en geheel vrijblijvend een voorstel op maat ontvangt van bedrijven gespecialiseerd zijn in ongediertebestrijding.

Lexicon voor ongediertebestrijding

 • Kakkerlakken: Kakkerlakken zijn moeilijk te bestrijden aangezien ze in spleten wegkruipen en tegen de meest gebruikte bestrijdingsmiddelen bestand zijn. Gebruik daarom geen middelen die in de handel verkrijgbaar zijn. Zo loopt u enkel meer risico om resistentie te veroorzaken en wordt een normale bestrijding onmogelijk. Een professionele bestrijding is nodig aangezien deze ongewenste gasten vaak dragers van ziektekiemen, onder andere van salmonella, tyfus, enzovoort. Ze verspreiden bacteriën en schimmels. De meest voorkomende kakkerlakken in België zijn Duitse kakkerlakken. Kakkerlakken kunnen zich snel voortplanten en verspreiden meestal een onaangename muskusachtige geur.
 • Vogels: U staat er wellicht niet bij stil, maar vogels kunnen enorm veel schade aanrichten. Vaak is er blijvende materiële schade aan huizen, auto's,... vaak door uitwerpselen en dergelijke. Of schade aan groentetuinen en boomgaarden. Er kunnen weringsystemen aangebracht worden op daken, dakranden en op andere plaatsen om te vermijden dat vogels er landen en zich nestelen.
 • Knaagdieren: Bij knaagdieren denken we meteen aan ratten en muizen. Als u denkt dat dit ongedierte enkel voorkomt in oudere en smerige woningen heeft u het mis. Naast materiële schade in uw huis betekenen knaagdieren ook een risico voor uw gezondheid. Ze dragen meestal ziektekiemen met zich mee. Ze laten meestal een muskus of ammoniak ruikende geur achter.
 • Houtaantasters: Dit ongedierte brengt vooral ernstige schade toe aan de constructie van uw huis. Meestal komen houtaantasters voor in vers hout of hout met schimmels in een vochtige omgeving. Houtwormen leven in nat of drooghout. Het zijn eigenlijk torren die gaten boren in hout om zich te voeden. Hierdoor wordt het hout geleidelijk aan zwakker. Andere houtaantasters zijn schimmels. Zo tast de huiszwam bijvoorbeeld de cellulose aan in het hout waardoor het verkruimelt. De stabiliteit van uw woning kan hierdoor aangetast worden.
 • Mollen: Mollen kunnen overal voorkomen, in uw tuin, op voetbalvelden, graslanden, in uw moestuin,... Ze richten vooral schade aan door het graven van tunnels en ontsieren het gazon of bloemperken.
 • Wespen: Wist u dat één op de dertig mensen allergisch is voor wespensteken? Een wespensteek is erg pijnlijk en bovendien echt levensbedreigend. Wespen bestrijden is geen simpele opdracht en kent veel risico's.