arrow

Ik wil offertes voor het drukken van folders, flyers of affiches vergelijken

 
*1. Wat heeft u nodig?
(Vat uw aanvraag samen. Deze tekst wordt per e-mail naar de leveranciers gestuurd.)
*2. Hoeveel exemplaren (in totaal of per versie) wenst u te laten drukken?
(Omschrijf de oplage, eventueel per verschillende versie)
*3. Wat zijn de afmetingen van het document?
(Omschrijf het formaat of geef de afmetingen in mm)
*4. Hoeveel luiken en hoeveel vouwen bevat het document?
(Indien nodig, beschrijf de lay-out of de structuur van het document)
  5. Welke papierdikte (grammage) wenst u?
(Indien u het gewicht kent, geef het aantal g/m² aan, anders omschrijf met uw eigen woorden welke dikte u wenst)
  6. Welk soort papier wenst u?
 
(Gelieve één keuzemogelijkheid te selecteren)
  7. In hoeveel kleuren wenst u te laten drukken?
(Omschrijf: zwart/wit druk of 1, 2, 3, 4 (quadri), 5, 6 kleurendruk)
  8. Wenst u een speciale afwerking?
(Indien ja, omschrijf: perforeren, vouwen, kappen, dubbelzijdig, vernis, plastificatie, ...)
  9. Zal u het materiaal zelf aanleveren of wenst u ook een voorstel voor het grafisch werk?
(Omschrijf het formaat van uw bestanden of de gewenste grafische opmaak)
Velden aangeduid met een sterretje (*) zijn verplicht in te vullen.

Gelieve nog even uw gegevens in te vullen en u bent klaar!


Wij hechten veel waarde aan uw privacy. Overeenkomstig de wet van 8/12/1992 ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid.

Prijsoffertes: drukken van folders, leaflets of affiches

Op zoek naar een drukkerij voor het bedrukken van uw folders of affiches? Wij geven u graag advies. Beschrijf hieronder wat u zoekt en wij zorgen ervoor dat erkende leveranciers u antwoorden. U hoeft slechts éénmaal uit te leggen wat u zoekt en zij maken u snel een offerte. U vergelijkt rustig de aanbiedingen en maakt uw keuze. Deze dienst is volledig gratis en vrijblijvend.

Wat wenst u te laten drukken?

 • Brochure, catalogus: drukwerk bestaande uit verschillende binnenpagina's met een kaft (cover) die eventueel in hetzelfde materiaal kan zijn, maar ook uit een andere materie (zoals karton) kan bestaan. Het vasthechten van een brochure gebeurt hoodzakelijk met nietjes, maar kan ook gekleefd of, zoals een boek, genaaid worden. Het aantal pagina's van een brochure wordt uitgedrukt in het aantal interne pagina's en het aantal pagina's van de kaft. Voorbeelden zijn produktcatalogi, jaarverslagen, receptenboekjes, etc.
 • Leaflet: Blad van klein formaat, niet geplooid met promotioneel doeleinde. Deze blaadjes worden vaak vastgemaakt per vast aantal (25,50,100,? stuks). Of ze worden vastgehouden met een elastiek om zo gemakkelijker door hostessen verdeeld te worden op beurzen of in een winkel. Ze kunnen evenwel geperforeerd worden, of samengekleefd aan de rand (zoals blocnotes, boekje met maaltijdcheques etc). Vaak worden leaflets ook voorzien van een gaatje bovenaan en via een koordje vastgehouden om zo aan het winkelrek te bevestigen.
 • Affiche: Een blad papier, meestal aan 1 zijde bedrukt , en gaande van een formaat A4 tot 70 X 100 cm. Voor een groter formaat zijn 2 procédés mogelijk. Men kan enerzijds beroep doen op drukkers van affiches voor affichagenetwerken (abribus, 20m²), of anderzijds drukken in serigrafie (het maximale formaat is dan wel +/- 120 X 180 cm).
 • Folder: Een folder bestaat uit een blad papier dat op verschillende manieren kan gevouwd worden om zo een 2-luik, een 3-luik of een 4-luik te bekomen. Het is heel belangrijk om het aantal vouwen te specifiëren omdat dit de prijs op een sterke manier beïnvloedt. Een veel gebruikte manier om te vouwen is de rolvouw. Een blad wordt op die manier in 2 gelijke luiken geplooid. Een folder wordt vaak gebruikt als promotioneel middel, om een bedrijf voor te stellen of als uitnodiging.

Tips voor drukken van folders, leaflets en affiches

 • Verwittig de drukker op tijd van een eventuele nood aan lak, zodat geen keuzes gemaakt worden, die het lakken naderhand niet meer mogelijk maken.
 • Het is altijd interessant om de detail van de prijs te bekijken. Het kan immers voorkomen dat flashage en fotogravure ergens anders goedkoper zijn. Het is niettemin altijd handig als een en dezelfde leverancier het volledige werk voor zijn rekening neemt.
 • De deadline die u aan een drukker oplegt zal onvermijdelijk gevolgen hebben op de prijs. Het is evident dat aanvragen op het laatste moment een extra kost met zich meebrengen. Omgekeerd geldt ook, dat drukkers die hun machinepark nog vrij hebben, bereid zullen zijn om een betere prijs voor te stellen.

Lexicon voor drukwerk van affiches, leaflets of folders

 • Goed voor druk: Akkoord van de klant op het laatste element (fotogravure proefdruk of ozalid) voor het starten van de definitieve druk, zodat de drukker ontheven wordt van verantwoordelijkheid.
 • Grammage: Gewicht van een blad of een stuk karton, uitgedrukt in gram per vierkante meter.
 • Diepdruk (helio): Procédé van gravure en druk, geschikt voor zeer grote oplages, die gebruik maakt van een koperen cilinder, met holtes
 • Kaart: dun karton, vanaf 250 gr/m².
 • Kraft: Woord met duitse origine, dat staat voor "kracht". Zeer stevig inpakpapier , gemaakt uit een chemisch stof op basis van sulfaat of natrium
 • Leaflet: 1 blad, twee zijden omvattende (recto en verso)
 • Luik: Een deel van een blad, dat afgescheiden wordt door een vouw. (bv. Brochure 3-luik).
 • Montage: Het plaatsen van een beeld in een ander, door middel van een fotografische montage of door middel van software programma's.
 • Offset drukken: mechanisch procédé die kleuren vanaf een metalen plaat naar papier overbrengt.
 • Offset: drukprocédé gebaseerd op de afstoting van water en vetten van inkt.
 • Pantone of PMS (Pantone Matching System): Internationaal referentiesysteem voor de samenstelling van de directe kleuren van drukinkt, gekleurd papier etc.
 • Inschiet: hoeveelheid papier nodig voor het instellen van een machine om tot een eerste goed gedrukt vel te komen..