arrow

Ik wil offertes voor de belettering van auto's, gevels of spandoeken vergelijken

 
*1. Wat heeft u nodig?
(Vat uw aanvraag samen. Deze tekst wordt per e-mail naar de leveranciers gestuurd.)
*2. In welke omstandigheden zal het te bedrukken materiaal gebruikt worden?
(Bv. stickers om op auto's te kleven, vlaggen voor buiten,...)
  3. Wat zijn de afmetingen van het te bedrukken materiaal?
(Omschrijf het formaat of geef de afmetingen)
  4. In hoeveel kleuren zal er gedrukt worden?
(Omschrijf: zwart/wit druk of 1, 2, 3, 4 (quadri), 5, 6 kleurendruk)
  5. Zal u het materiaal zelf aanleveren of wenst u ook een voorstel voor het grafisch werk?
(Omschrijf het formaat van uw bestanden of de gewenste grafische opmaak)
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht in te vullen.

Gelieve nog even uw gegevens in te vullen en u bent klaar!


Wij hechten veel waarde aan uw privacy. Overeenkomstig de wet van 8/12/1992 ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid.

Offertes aanvragen voor drukwerk op auto's, gevels en spandoeken

Op zoek naar een drukkerij voor de belettering van wagens of het bedrukken van spandoeken of gevels? Wij geven u graag advies. Beschrijf hieronder wat u zoekt en wij zorgen ervoor dat erkende leveranciers u antwoorden. U hoeft slechts éénmaal uit te leggen wat u zoekt en zij maken u snel een offerte. U vergelijkt rustig de aanbiedingen en maakt uw keuze. Deze dienst is volledig gratis en vrijblijvend.

Kleuren kunnen op 2 verschillende manieren weergegeven worden: In quadrichromie, dit betekent een combinatie van percentages van de 4 basiskleuren cyaan (blauw), magenta (rood), geel en zwart. In Pantone kleuren (PMS, Pantone Matching System). Dit is een internationaal referentiesysteem omtrent de samenstelling van de directe kleuren van de drukinkten. Deze kleuren zijn opgenomen in een gamma van kleuren die als referentie dient in de grafische sector. 

Indien uw logo in kleur is, contacteer dan de grafisch designer die uw logo ontworpen heeft, en vraag hem naar de referenties PMS en quadrichromie. Bewaar ze zorgvuldig om zo een uniformiteit voor de kleuren van uw logo te verkrijgen op alle drukwerk.

De meest simpele manier om te drukken is de monochromie (1 kleur op witte achtergrond). Heel vaak wordt zwart in monochromie gebruikt (zwart-wit). Dit betekent dus dat het gebruik van zwart-wit, uiteindelijk het drukken in één kleur inhoudt. Maar drukken in 1 kleur kan natuurlijk ook in een andere kleur dan zwart. Voor simpele illustraties , zoals tweekleurige logo's, is een druk in bichromie (2 kleuren) noodzakelijk. Voorbeelden zijn: blauw en rode tekst op witte achtergrond, groen logo op gele achtergrond. Er kan eveneens een derde kleur toegevoegd worden om zo tot een trichromie (3 kleuren) te komen. 


Tips voor autobelettering of spandoek- of gevelbedrukking

 • Bepaal exact het aantal benodigde kleuren. Indien enkel uw logo in 4-kleuren wordt gedrukt, druk dan eerder in PMS, zodat u 3 kleuren kan besparen. Rationaliseer het aantal versies, alsook de veranderingen per versie. Een wijziging in de 4-kleurendruk is immers niet altijd te verklaren.
 • Verwittig de drukker op tijd van een eventuele nood aan lak, zodat geen keuzes gemaakt worden, die het lakken naderhand niet meer mogelijk maken.
 • Bekijk ook de beschikbaarheden binnen de planning van de drukker. Aangezien het drukken een industrieel proces is, kan er een productiebeperking zijn. Controleer dus zeker of uw drukker kan leveren binnen de beloofde timing.

Lexicon voor spandoekdrukwerk en gevelbedrukking

 • Afwerking: Laatste handelingen die, door het vouwen, versnijden etc, de definitieve vorm geven aan het drukwerk.
 • Film: fotografische film nodig om de drukplaten te belichten.
 • Flashage (= type setting in het engels): het omzetten van een document vanuit een disquette naar films of bromure van hoge resolutie door middel van een fotocomposeuse.
 • Aflopend: afdruk van een beeld, die lijkt over te lopen over de snijranden.
 • Fotogravure: Geheel van fotomechanische technieken die de realisatie van de te drukken elementen tot stand brengen: films, clichés of cilinders
 • Reliëfdruk: Drukprocédé die toelaat motieven in relief te drukken.
 • Diepdruk (helio): Procédé van gravure en druk, geschikt voor zeer grote oplages, die gebruik maakt van een koperen cilinder, met holtes
 • Kraft: Woord met duitse origine, dat staat voor "kracht". Zeer stevig inpakpapier , gemaakt uit een chemisch stof op basis van sulfaat of natrium
 • Pantone of PMS (Pantone Matching System): Internationaal referentiesysteem voor de samenstelling van de directe kleuren van drukinkt, gekleurd papier etc.
 • Inschiet: hoeveelheid papier nodig voor het instellen van een machine om tot een eerste goed gedrukt vel te komen..
 • Zetplaat: in metaal of rubber, gesneden of behandeld om als drager op te treden voor drukwerk.
 • Serigrafie: drukprocédé die een zijden scherm gebruikt et toelaat om te drukken op verschillende dragers.