Bewakingsdienst, bewakingsagent

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

Verhoog de veiligheid in uw bedrijf met een bewakingsdienst en/of agent

Het is belangrijk dat u als bedrijf de veiligheid van uw werknemers kan garanderen. Hierin bewijzen bewakingsdiensten en agenten steeds meer hun nut. Wenst u meer informatie. Vraag dan gratis advies en een vrijblijvende offerte van onze bewakingsspecialisten

Veiligheid gegarandeerd
Een bewakingsdienst- of agent draagt zorgt voor uw veiligheid en houdt dagelijks toezicht op wie uw bedrijf binnenkomt en verlaat.

Flexibel inzetbaar
Bewakingsagenten en diensten bieden een flexibele, snelle service en zijn 24u op 24 operationeel.

Kostenefficiënt
Bewakingsdiensten binnen een kostenefficiënte oplossingen en kunnen voor meerdere veiligheidstaken ingezet worden.Of u nu uw roerende en onroerende goederen wil laten beveiligen of uw eigendommen wil laten beschermen met hoogwaardige diensten, er zijn verschillende redenen denkbaar waarom u nood zou kunnen hebben aan een bewakingsagent:

 • Gebouwen: beschadiging, indringing, braak en brand
 • Goederen: diefstal, vandalisme, sabotage
 • Personen: drukte, agressie

Wat kost een bewakingsagent?

Zou u graag een bewakingsagent inhuren, maar heb u er geen idee van wat de gangbare tarieven zijn? In onderstaand overzicht vind u per type agent de richtprijzen van het uurloon terug.

Type agent Kostprijs per uur
Preventie- en bewakingsagent €19-€25
Ontvangst en toegangscontrole agent €19-€25
Interventieagent op ronde €22-€35
Interventieagent bij alarminterventie €55-€65
Politieagent met hond €22-€28
Winkelinspecteur €20-€30
Brandveiligheidsagent €22-€35
Preventie- en bewakingsagent op evenementen €25-€40

Hoe kiest u voor de juiste bewakingsmaatschappij?

Er zijn verschillende criteria die u in beschouwing moet nemen om de bewakingsmaatschappij te vinden die aan uw wensen en noden beantwoordt. Het is absoluut een strategische keuze om goed te overwegen welke maatschappij u zal mogen beschermen.

Bepaal uw noden

Wees uzelf ervan bewust dat menselijke diensten als bewakingsagenten een pak duurder uitvallen dan monitoring door technologische apparatuur. Het is dus zeker nuttig om na te denken over uw noden en of het echt noodzakelijk is dat er een persoon fysiek aanwezig moet zijn in uw bijzijn. Verder is de duur van de opdracht ook een factor om in acht te nemen bij de prijsberekening van u bewaking. Als u kiest voor een bewakingsagent kan u natuurlijk beroep doen op hem voor de periode die u wenst, zowel voor korte duur als lange duur.

De bescherming is afhankelijk van de locatie en het obuct/het eigendom dat beschermd moet worden. Een camera is bijvoorbeeld weinig zinvol om een dier te beschermen.

Een preventie- en beveiligingsagent is ideaal voor een bedrijf, terwijl een preventie- en beveiligingsagent voor evenementen dan weer perfect geschikt is voor de bescherming op en het soepele verloop van al uw evenementen, zowel privé als professioneel (bijvoorbeeld teambuilding).

Merk op dat gewerkte uren tussen 21u en 6u aan 110% uitbetaald worden, net zoals alle gewerkte uren op zondag. Op feestdag worden de tarieven verdubbeld tot 200%.

Soorten diensten

Gespecialiseerde beveiligingsfirma’s bieden verschillende soorten diensten aan op menselijk en technologisch vlak. Het is zaak om de dienst te vinden die het meest aan de noden van uw bedrijf beantwoordt.

Menselijke diensten

 • Preventie- en bewakingsagent: zijn missie is om diefstal, beschadiging en indringing te voorkomen. Hij beschermt een plaats door de toegang te bewaken. Hij respecteert de procedures, detecteert zaken die niet kloppen en signaleert ze ook en verwittigt de bevoegde instanties wanneer een incident zich voordoet.
 • Politieagent met hond: werkt met een opgeleide hond met als doel te voorkomen en af te schrikken. Zijn doel is op interventie gaan met de hond en incidenten te melden en tussen te komen indien nodig.
 • Brandveiligheidsagent: werkt op plaatsen waar veel publiek komt of in gebouwen van grote hoogte. Zijn taak is om in te staan voor de optimale werking van zaken zoals het brandveiligheidssysteem.
 • Ontvangst en toegangscontrole agent: staat aan de ingang van een plaats en verzekert de fysieke ontvangst van bezoekers en telefonische ontvangst. Hij beschikt over de nodige kalmte en is stevig gebouwd en hoffelijk.
 • Interventieagent: agent die instaat voor de bescherming van een of meerdere plaatsen. Hij gaat op preventieronde met de wagen. Hij komt tussen wanneer er zich problemen voordoen en identificeert de aard van het probleem. De interventieagent is eveneens bevoegd om interventierapporten te schrijven en om alarmsystemen te activeren.
 • Preventie- en bewakingsagent op evenementen: controleert toegangsbewijzen, fouilleert mensen, plaatst veiligheidshekken om bezoekers te scheiden en laat de in- en uitstroom van bezoekers vlot verlopen.
 • Winkelinspecteur: schrikt af en detecteert verdacht, frauduleus en gevaarlijk gedrag.

Technologische diensten

 • Camerabewaking: een set camera’s filmt het te beschermen gebied, permanent of door volgens jou geprogrammeerde schema’s. Het systeem maakt het mogelijk om de gefilmde beelden ter plaatse of op afstand te bekijken. Het is enkel zinvol wanneer een  interventiecapaciteit snel in werking gesteld kan worden.
 • Bewaking op afstand: in dit geval gaat het om een beveiligingsdienst die zonder onderbreking werkt. Zo kan u profiteren van de beschikbaarheid en het reactievermogen van de agenten, zelfs als u er niet bent.
 • Alarm: met of zonder bedrading, te plaatsen afhankelijk van welk type inbraak u wilt vermijden.

Als klant moet u er ook voor zorgen dat het bedrijf waar u een beroep op doet de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van apparatuur op de voet volgt.

Betrouwbaarheid en doeltreffendheid

Wanneer u de voorbereidingen treft om een bewakingsfirma in te huren, moet u rekening houden met volgende zaken:

 • Zeker zijn dat het bedrijf in een goede financiële gezondheid verkeert
 • Meningen raadplegen op het internet
 • Offertes vergelijken

U moet ook kennis nemen van de referenties van het bedrijf en de reglementaire vergunning controleren, met name voor de bedrijven met bewakingsagenten.

U moet uzelf de vraag stellen aan welk soort beveiliging u onderneming nood heeft. Eens u die knoop hebt doorgehakt, zal de keuze voor de juiste firma veel vlotter verlopen.

Enerzijds zijn er de middelen die gebruikt worden om technische, fysieke of zelfs chemische risico's te bestrijden die mensen en eigendommen kunnen schaden. Het meest bekende (en meest voorkomende) gevaar is in dit geval brandgevaar. Maar ook arbeidsongevallen of risico’s gelinkt aan ergonomie komen regelmatig voor.

Anderzijds zijn er de kwaadaardige handelingen die voorkomen en tegengegaan moeten worden. Het gaat om het bestrijden van acties met de duidelijke bedoeling schade aan te richten. Het gaat dus om handelingen gericht op winst. We maken het onderscheid tussen financiële handelingen (diefstal, fraude) en psychologische handelingen (onbekwaamheid, boosaardigheid, terrorisme).

Welke bewakingsdienst moet u kiezen?

Bobex laat u toe om voor alle diensten per sector de vergelijking te maken en de beste keuze te maken op basis van u wensen en noden. Wij helpen u om de goede keuze te maken om in dit geval u eigendommen te laten beveiligen en beschermen. Wees wel ten allen tijde waakzaam: in geval van abnormaal lage tarieven zou u te maken kunnen hebben met frauduleuze ondernemingen. Een goede bewakingsdienst heeft natuurlijk z’n prijs. Zoveel mogelijk offertes bekijken en vergelijken met elkaar is de boodschap.