Adressenbestand

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

Op zoek naar een kwalitatief adressenbestand?

Een adressenbestand bemachtigen is een hele klus. U wilt natuurlijk genoeg prospects bereiken op een beperkte tijd. Maar hoe krijg je de juiste gegevens in een database zonder daar te veel geld voor te moeten neertellen. Wie een database zoekt kan lang blijven zoeken. Een zakelijke database met e-mailadressen van de marketingafdeling, een algemene B2B-database, een database met gegevens over recente bouwaanvragen of een bepaalde selectie van overheidsbedrijven. Er is heel wat mogelijk op het gebied van segmentatie.

Contactgegevens en adressen bedrijven
Via onze vragenlijst kunt u vrijblijvend informatie aanvragen voor het aankopen van adressen van bedrijven.

Conform GDPR wetgeving
Al onze leveranciers volgen de GDPR wetgeving. Het aankopen van B2B-adressen is dus niet illegaal.

Vergelijk gratis offertes
Vergelijk offertes van verschillende databasespecialisten en vergelijk de details.


Het effect verhogen van uw e-mailings met een goede email-databank zal een enorm effect hebben op uw verkoopscijfers. Een mailingbestand met adressen van managers geeft vaak een enorme boost maar vele databases zijn al lang niet meer up to date. Blijven uitsturen naar oude e-mailadressen zal niets opbengen. Wie wil prospecteren op een bepaald niveau moet over de juiste adressen beschikken.

Voor een call center is een gedetailleerde lijst met contactegegevens van verschillende prospects van belang. Cald calling is enkel mogelijk met een actuele en juiste lijst van gegevens. Alles hangt natuurlijk af van wat voor mensen je wilt bereiken. Omschrijf daarom goed naar wat voor gegevens je op zoek bent.

Afhankelijk van de kost per duizend emailadressen, adressen, telefoonnummers,... zal een goede database een aanwinst zijn voor uw bedrijf. Maar hoe vind je die goede database? Vul onze vragenlijst in en ontdek de voordelen van een uitgebreide adressendatabase voor uw bedrijf.

Adressenbestand

Een adressenbestand bemachtigen is een hele klus. U wilt natuurlijk genoeg prospecten bereiken op een beperkte tijd. Maar hoe krijg je de juiste gegevens in een database zonder daar te veel geld voor te moeten neertellen. Wie een database zoekt, kan lang blijven zoeken. Een zakelijke database met e-mailadressen van de marketingafdeling, een algemene B2B-database, een database met gegevens over recente bouwaanvragen of een bepaalde selectie van overheidsbedrijven. Er is heel wat mogelijk op het gebied van segmentatie.

Het effect verhogen van uw e-mailings met een goede email-databank zal een enorm effect hebben op uw verkoopcijfers. Een mailingbestand met adressen van managers geeft vaak een enorme boost, maar vele databases zijn al lang niet meer up-to-date. Blijven uitsturen naar oude e-mailadressen zal niets opbrengen. Wie wil prospecteren op een bepaald niveau moet over de juiste adressen beschikken.

Voor een callcenter is een gedetailleerde lijst met contactgegevens van verschillende prospecten van belang. Cold calling is enkel mogelijk met een actuele en juiste lijst van gegevens. Alles hangt natuurlijk af van wat voor mensen je wilt bereiken. Omschrijf daarom goed naar wat voor gegevens je op zoek bent.

Afhankelijk van de kost per duizend emailadressen, adressen, telefoonnummers, … zal een goede database een aanwinst zijn voor uw bedrijf. Maar hoe vind je die goede database?

Wat is een adressenbestand

Een adressenbestand is simpelweg een bestand van adressen van bestaande personen en in uw geval hoogstwaarschijnlijk van uw klanten/partners. Een adressenbestand zorgt voor het vergemakkelijken van uw mailings, telefonische benadering, … etc. U krijgt de kans om uw klanten in de watten te leggen, maar daarnaast kan u ook actief op zoek gaan naar nieuwe potentiële doelgroepen. U zal nooit meer tijd verspillen aan het benaderen van organisaties die voor jouw product of dienst niet geschikt zijn. Dit zorgt er uiteindelijk ook voor dat de omzet van uw bedrijf verhoogt en wie wil dat nu niet?

Er zijn echter heel wat aspecten waar u aan moet denken alvorens een adressenbestand te kopen.

 • Ken uw doelgroep heel goed en baken deze goed af. Wees specifiek wanneer u te maken krijgt met uw doelgroep, want er zijn veel opties! Hoe specifieker de doelgroep, hoe beter u deze zal kunnen bereiken. Daarnaast zal een goed afgebakende doelgroep er ook voor zorgen dat uw Return On Investment (ROI) hoger ligt. Een goede dataleverancier bespreekt dit aspect met u samen, dus u zal er zeker en vast nooit alleen voor staan.
 • Test vaak genoeg! Begin klein en doe verschillende testen om de uitkomsten van uw acties op te volgen. Het kan goed zijn dat u uw doelgroep nog niet goed genoeg kent en daarom wil u ook niet meteen een bestand kopen met 15.000 prospects. Als iets tegenvalt wilt u uiteraard genoeg tijd hebben om iets aan te passen. Heeft u een doelgroep gevonden die heel erg goed scoort vergeleken met de rest? Rol uw sales- of marketingactie verder uit binnen deze doelgroep! De mogelijkheden zijn eindeloos.
 • Leg op voorhand vast welke gegevens in uw adressenbestand moeten staan. Wat wilt u terugzien in het adressenbestand? Want het kan uit verschillende soorten informatie bestaan! Dit bestand kan bestaan uit e-mailadressen, maar ook uit telefoonnummers of postadressen. Ook webadressen, regio informatie of het aantal medewerkers binnen de organisaties zijn verschillende opties. Zoals u ziet is veel mogelijk, maar als u efficiënt te werk wilt gaan, is het raadzaam om slechts enkele eruit te kiezen! Ook dit kan u perfect bespreken met de juiste dataleverancier.
 • Werk uw adressenbestand altijd bij. Met andere woorden: keep it up-to-date! Dat is extreem belangrijk, want het is namelijk zo dat dat 30% van de gegevens in een adressenbestand na 1 jaar niet meer klopt. Vaak is het ook simpelweg onvolledig. Denk maar aan onjuiste adressen of telefoonnummers. U kan zich waarschijnlijk ook wel al inbeelden welke complicaties dat met zich mee kan brengen: bellen naar personen die niet meer actief of werkzaam zijn. Het bijwerken van uw adressenbestand kan u dus een hoop tijd en geld besparen. Hoeft u zich daar zelf mee bezig te houden? Absoluut niet. U kan ervoor kiezen om deze taak aan uw gekozen dataleverancier toe te wijzen!

Soorten databases

Uiteraard zijn er verschillende soorten databases. Wij maken een verschil tussen particuliere B2C databases en professionele B2B databases. Het is echter wel belangrijk dat iedere database op maat is!

B2C adressenbestand

Bij een B2C adressenbestand is het vooral de bedoeling dat u a.d.h.v. marketing- en/of reclamecampagnes bepaalde producten verkoopt aan de juiste eindconsument. De gegevensbestanden moeten daarom ook interessant zijn en ze moeten vooral de juiste informatie beschikken. Een goede basis zorgt voor al meteen voor een goede start.

Wat zijn de kenmerken van B2C-klanten-prospects?

 • Socio-demografisch: dit onderdeel bestaat uit leeftijd, geslacht, regio, inkomen, gezinssamenstelling, beroep, ...
 • Lifestyle: dit onderdeel bestaat uit de levensstijl van uw consument, waaronder auto’s, restaurantbezoek, woninginrichting, …
 • Interesses: dit onderdeel bestaat uit kunst, literatuur, reizen, vakantie, sport, koken, shoppen, architectuur, muziek….
 • Aankoopgedrag: hoe kopen uw consumenten? Buiten de deur of online? Zijn ze spaarzaam of absoluut niet? Zijn ze misschien gewoonte-kopers? Impulsieve kopers?
 • Internetgebruik: hoe actief zijn ze op het internet? Hoe gaan ze ermee om? Zijn het web-shop-bezoekers?

Dit zijn allemaal aspecten waar u als bedrijf, eenmaal u de antwoorden hebt, op kan inspelen. Dan pas kan u vooruitgang boeken.

Wat is vaak de samenstelling van een B2C-database? Deze bestaat uit:

 • De basisinformatie: de naam en het adres van uw consumenten.
 • Aanvullende informatie: het telefoonnummer of het e-mailadres van uw consumenten.

B2B adressenbestand

Met een B2B-database gaat u zich richten op bedrijfssectoren (en sub-sectoren). U moet dus op voorhand goed weten welke doelgroepen u wilt bereiken vooraleer u met de marketingcampagnes begint.

Welke sectoren zijn er allemaal?

 • Industriesector
 • Bouwsector
 • Dienstensector
 • Medische sector
 • Financiële en administratieve sector
 • IT-sector
 • Horecasector
 • Immobiliën sector
 • Autosector
 • Sport en recreatie
 • Onderwijssector
 • Overheidssector

Adressenbestand kopen

Adressenbestand kopen…

U heeft twee financieringsopties: ofwel koopt u een adressenbestand, ofwel huurt u het. Wanneer is het slim om een adressenbestand te kopen? Indien u bijvoorbeeld meerdere campagnes wilt voeren, of in het geval u content bent met een goedkope, algemene database met veel adressen. Bent u van plan het vaak te gebruiken of wilt u er gewoon een in bezit hebben? Dan is kopen waarschijnlijk de beste optie voor u!

… of huren

Wanneer kan u best een adressenbestand huren? Dit zou een goede oplossing zijn indien u een eenmalige actie plant en dus niet van plan bent om meerdere campagnes uit te voeren. Deze financieringsoptie komt dan veel voordeliger uit. Daarnaast is het gehuurd bestand ook altijd up-to-date, waardoor u altijd te maken heeft met de allernieuwste en meest relevante informatie. Dit is ook enkel goed nieuws voor uw bedrijf! Een gekocht adressenbestand kan namelijk vaak verouderd geraken. In het geval u een specifieke doelgroep wilt samenstellen, is dit ook een slim idee.

Vraag advies aan een databasespecialist

Databasespecialisten maken gebruik van de nieuwste informatiebeveiligingssoftware en ondersteunen uw bedrijf als geen ander! Uw gegevens zullen veilig zijn en tegelijkertijd zullen ze een positieve impact hebben op de toekomst van de onderneming. Waarom zou u nog twijfelen? Contacteer hier verschillende databasespecialisten en kies er een die perfect bij u past!