Bobex - Vergelijk offertes van de beste leveranciers
Inloggen
Aankoopgids
02/504.00.80
Taal: NL  FR         Bobex BelgiŽ | Ander land

 search

Vergelijk offertes voor zonneboilerStuur gratis een aanvraag voor zonneboiler
Ontvang snel offertes van de beste leveranciers
 

Zonneboiler:

 ontvang snel offertes, gratis en vrijblijvend!
* 1. Waarom wilt u een zonneboiler installeren?

* 2. Waar wenst u de panelen (collectoren) te plaatsen?

3. Wanneer wenst u de installatie van de zonneboiler?Bijkomende informatie
(Geef hier bijkomende info die de leveranciers zullen helpen om gerichte offertes te maken)

Wenst u ook (geheel vrijblijvend) informatie te ontvangen over:

Gelieve nog even uw gegevens in te vullen en u bent klaar!Voornaam
Achternaam
E-mail
Telefoon (GSM)
U bent...
Straat en Nr.
Postcode
Plaats
Land
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.
 

Wij hechten veel waarde aan uw privacy. Overeenkomstig de wet van 8/12/1992 ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid.
 

Lekker warm water door de zon!

Hoe komt u aan uw warm water in uw woning of eigendom? Beschikt u over een waterverwarmer op gas? Dacht u wel eens aan een milieuvriendelijk alternatief? Een zonneboiler is een milieuvriendelijke manier om uw sanitair water te verwarmen. Een zonneboiler heeft zonnecollectoren die energie opvangen om water te warmen of een woning te warmen.

Thermische panelen versus zonnepanelen.

Thermische panelen bevatten zonnecollectoren die de warmte van de zon opvangen. In tegenstelling tot zonnepanelen, die maakt gebruik van fotovoltaïsche cellen die de energie van de zon opvangen om elektriciteit te produceren. Allebei de panelen worden op het dak geplaatst om zo het zonlicht op te vangen.

Een zonnecollector, wat is dat?

Het principe van een zonnecollector is heel eenvoudig: Een metalen voorwerp dat een tijdje in de zon ligt wordt warm. Zonnecollectoren werken volgens hetzelfde principe. Zo een zonnecollector is gemaakt u metaal, waar vervolgens een vloeistof doorloopt om de warmte op te nemen en vervolgens aan het opslagvat met water af te geven.


Offerteaanvraag voor een zonneboiler

Bent u op zoek naar een economisch interessante en ecologische oplossing om uw sanitair water en woning te verwarmen? Bent u van plan om een zonneboiler te plaatsen? Wij helpen u om snel offertes te ontvangen van verschillende aanbieders van zonneboilers.

Hierboven geeft u aan wat u zoekt en wij zorgen ervoor dat verschillende aanbieders van zonneboilers u een voorstel op maat doen. U vergelijkt de voorstellen en beslist met welke aanbieder u verder wilt gaan. Deze offertedienst is geheel vrijblijvend en gratis.

Ook warm water tijdens een bewolkte dag...

De zon moet uiteraard niet de hele dag schijnen om voldoende water te warmen. Wist u trouwens dat we in België gemiddeld 1.550 uur zonneschijn hebben? Ook tijdens een bewolkte dag bereiken zonnestralen, weliswaar diffuus licht, onze aarde waardoor thermische panelen nog steeds licht kunnen omzetten in nuttige warmte.

Enkele voordelen van een zonneboiler:

 • Fiscaal voordeel door subsidies en premies. U heeft deze investering soms binnen de 4 jaar al terugverdient.
 • U bespaart 50% op uw kosten voor warm water en 25% op uw verwarmingskosten.
 • U draagt uw steentje bij tot een beter milieu door gebruik te maken van duurzame energie. Zonneboilers hebben immer veel minder CO2 uitstoot dan een energiecentrale of een cv ketel.

Lexicon voor een zonneboiler

Soorten zonnecollectoren:

 • Vloestofcollectoren:
  • Vlakkeplaatcollectoren: Een vlakkeplaatcollector bevat een absorberplaat, dat het hart is van de collector. De plaat bestaat uit aluminium of koper. Deze absorberplaat ligt in een isolerende bak, zo neemt deze meer warmte op en verliest deze geen warmte aan de omgeving. Daarnaast stijgt de temperatuur van de absorber.
  • Vacuümbuiscollectoren: Dit paneel bestaat uit naast elkaar geplaatste buizen uit dubbel glas. De ruimte tussen dat glas is vacuüm getrokken.
 • Luchtcollectoren:
  • Een luchtcollector wordt vaak gebruikt voor industriële doeleinden. De warme lucht dat opgenomen wordt door de collector, wordt meteen het gebouw in geleid om te verwarmen. Hierbij kan geen warmte worden opgeslagen in tegenstelling tot zonnecollectoren in een zonneboiler.


Ontvang snel meerdere gratis offertes: ZonneboilerRegioOfferte aanvraagBeschrijving
West-Vlaanderen zonneboiler voor een woning in Ruddervoorde graag had ik een zonneboiler geplaatst in combinatie met de bestaande mazoutketel zodat er in de zomermaanden geen mazout moet verbruikt worden. het betreft hier een bestaande woning met 4ŗ5 inwoners. het dak waarop de panelen moet komen is zuidwest gericht en zal vooraf vernieuwd worden.
West-Vlaanderen Zonneboiler voor woning in Ieper Zonneboilersysteem met vacuumcollectoren en boiler van 200 liter voor 2 personen met een gasverbruiker van 1000 m3 per jaar. Op de zolder is er plaats voor de boiler en we hebben erbij een doorstroom condensatieketel Remeha Quinta 30.
Zoektermen:

Kostprijs zonneboiler  ,  Premie zonneboiler  ,  Prijs zonneboiler  ,  Rendement zonneboiler  ,  Subsidie zonneboiler  ,  Zonneboiler  ,  Zonneboiler prijs  ,  Zonneboiler prijzen  ,  Zonnecollector  ,  Zonnecollectoren

Zonnebolier - Thermische panelen
+500 Getuigenissen!

"Zeer tevreden. Makkelijk."

K. Lauwereys

"Correcte communicatie van Bobex, alles is prima verlopen!"

L. Muermans


     Bobex.be  |       Bobex.lu  |       Bobex.nl  |       Bobex.se

© 2000-2017 Bobex.com NV. Alle rechten voorbehouden.