Bobex - Vergelijk offertes van de beste leveranciers
Inloggen
Aankoopgids
02/504.00.80
Taal: NL  FR         Bobex BelgiŽ | Ander land

 search

Vergelijk offertes voor pelletkachelStuur gratis een aanvraag voor pelletkachel
Ontvang snel offertes van de beste leveranciers
 

Pelletkachel:

 ontvang snel offertes, gratis en vrijblijvend!
* 1. Welk type verwarming heeft u momenteel?


* 2. Hoe is uw huidige isolatie?

* 3. Tegen wanneer zou u een pelletkachel willen?Bijkomende informatie
(Geef hier bijkomende info die de leveranciers zullen helpen om gerichte offertes te maken)

Wenst u ook (geheel vrijblijvend) informatie te ontvangen over:

Gelieve nog even uw gegevens in te vullen en u bent klaar!Voornaam
Achternaam
E-mail
Telefoon (GSM)
U bent...
Straat en Nr.
Postcode
Plaats
Land
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.
 

Wij hechten veel waarde aan uw privacy. Overeenkomstig de wet van 8/12/1992 ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid.
 

Pettelkachel: een nieuwe manier om uw woning milieuvriendelijk te verwarmen

De prijzen van gas en stookolie zijn de afgelopen tien jaar gestegen. Daarnaast zijn de prijzen erg afhankelijk van de internationale markten. Hierdoor zijn mensen steeds op zoek naar alternatieve middelen om hun woning te verwarmen. Een pelletkachel kan een oplossing bieden.

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel, het woord zegt het zelf: een kachel waar pellets in verbrand worden. Pelletkachels zijn vergelijkbaar met een gewone houtkachel, vanwege een raam waardoor een vlam zichtbaar is. Het verschil met een gewone houtkachel is dat een pelletkachel enkel geschikt is voor houtpellets.

Wat zijn houtpellets?

Houtpellets zijn gemaakt van zuiver en onbehandeld houtafval (zaag- en schaafspanen). Hierbij worden ook geen lijm of ander bindmiddel toegevoegd. Het hout bevat genoeg hars om het zaagmeel bij elkaar te houden. Wanneer pellets vervaardigd zijn uit ander materiaal, zoals karton of stro, kunnen er problemen ontstaan bij ontsteking of verbranding. Pellets zijn geperst onder hoge druk. Hierdoor hebben zij een hogere energiewaarde dan een blok hout.


Offerteaanvraag voor een pelletkachel

Bent u op zoek naar een pelletkachel? Wij kunnen u helpen om snel offertes te ontvangen van verschillende aanbieders in pelletkachels.

Vul hierboven uw aanvraag in en ontvang een voorstel op maat. U vergelijkt achteraf rustig de voorstellen en neemt uw beslissing met wie u verder wilt gaan. Deze offertedienst is geheel vrijblijvend en gratis.

Wat zijn de voordelen van een pelletkachel?

 • Een pelletkachel verwarmt tot 40% goedkoper dan aardgas en 50 à 60% goedkoper dan stookolie.
 • Een pelletkachel heeft een hoog rendement door de perfecte verhouding tussen brandstof en warmte. Pelletverwarming heeft een efficiënte verbranding van 90%.
 • Een pelletkachel is makkelijk te onderhouden, omdat de asla wegens zuivere verbranding van houtpellets maar enkele malen per jaar leegemaakt moet worden.
 • Een pelletkachel is milieuvriendelijk.
 • Een pelletkachel is gemakkelijk in gebruik. Het volstaat één druk op de knop om deze te laten branden. U hoeft niet beginnen zeulen met houtblokken of knoeien met aanmaakblokjes.

Lexicon voor een pelletkachel

Soorten pelletkachels:

 • Vrijstaande pelletkachel: Dit zijn de meest voorkomende pelletkachels. Deze moeten niet ingebouwd worden in een sierschouw en staan dus los van de muur.
 • Pellet inbouwhaarden: Deze pelletkachels worden ingebouwd in een sierschouw. Bovendien heeft een pellet inbouwhaard een veel hoger rendement dan een gewone open haard.
 • CV pelletkachels: Een CV pelletkachel bevat een warmte-wisselaar. Dit is dus een pelletkachel dat dienst kan doen als centrale verwarming, aangezien deze op radiatoren aangesloten kan worden. Daarnaast kan deze pelletkachel ook sanitair water verwarmen. Hierbij moet u rekening houden dat de kachel steeds moet branden om over warm water te beschikken.
 • Pellet verwarmingsketels: Deze pelletkachel biedt hetzelfde comfort als een verwarmingsketel met mazout of aardgas. Er is een automatische brandstoftoevoer mogelijk, aangezien er een grote vulkoker voorzien is.

Hiernaast kunnen we 2 systemen onderscheiden:

 • Een pelletkachel met ventilatie, voor een betere verspreiding van de warmte.
 • Een pelletkachel zonder ventilatie.


Ontvang snel meerdere gratis offertes: PelletkachelRegioOfferte aanvraagBeschrijving
Vlaams Brabant Pelletkachel voor een woning in Grimbergen Momenteel heb ik een houtkachel. Dit is een oudere woning waar ik recent ben gaan inkopen. Ik wens nu de mogelijkheden te bekijken voor een pelletkachel. Schouw is reeds voorzien.

offerte pelletkachel
+500 Getuigenissen!

"Uitermate handige tool."

"Via Bobex ben ik op een eenvoudige wijze bij diverse leveranciers terechtgekomen, heb ik meer i..."

J. Van Gucht


     Bobex.be  |       Bobex.lu  |       Bobex.nl  |       Bobex.se

© 2000-2017 Bobex.com NV. Alle rechten voorbehouden.